Акценти
Начало / Икономика / По 1 млн лева отиват в общините Пордим и Левски от Публичната инвестиционна програма

По 1 млн лева отиват в общините Пордим и Левски от Публичната инвестиционна програма

S

Над 1 млн лева влизат в Община Пордим от Публичнатата инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, която подпомага проекти на общините. 500 хил. лева са за възстановяване и реконструкция на сградата на общината в с. Вълчитрън. Финансирано е цялостното асфалтиране на четвъртокласните пътища с. Каменец – с. Обнова (170 903 лв) и с. Вълчитрън – с. Катерица (200 000 лв). 200 012 лева са предвидени за асфалтиране на улиците „Средец“, „Н.Й.Вапцаров“, „Гео Милев“ и „Сергей Румянцев“  в град Пордим.

За ремонт, реконструкция и възстановяване на площадите в селата  Асеновци, Малчика (първи етап), Аспарухово и Изгрев, Община Левски, са отделени 1 199 770 лв.

Проектът за реконструкция и рехабилитация на ул.“Иван Вазов“ в с. Милковица, Община Гулянци, е финансиран с 994 183 лв.

В Община Искър са одобрени два проекта. За рехабилитацията на централна градска част и изграждането на детски и спортни площадки ще бъдат инвестирани 708 000 лв. Площадното пространство на село Долни Луковит, Община Искър, ще бъде облагородено с 222 305 лв.

Общините Кнежа, Червен бряг, Долна Митрополия и Долни Дъбник не са спечелили проекти, които да бъдат финансирани от Публичната инвестиционна програма.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...