Начало / Икономика / По шест сигнала са работили през ноември от РИОСВ – Плевен

По шест сигнала са работили през ноември от РИОСВ – Плевен

Експерти от Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) –  Плевен са извършили през ноември 77 проверки на 72 обекта, от които 20 извънредни проверки.

Дадени са 14 предписания и са съставени два акта за установени административни нарушения.Издадено е едно наказателно постановление и са влезли в сила две наказателни постановления.

Издадена е  заповед за възобновяване на текуща санкция за замърсяване на атмосферния въздух и две наказателни постановления за налагане на текуща санкция за замърсяване на атмосферния въздух. Издадена е и заповед за спиране на текуща санкция за замърсяване на воден обект.

През ноември по издадени наказателни постановления са събрани 300 лв. Сума в размер на 1356,74 лв., събрана в преходен период е разпределена на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните субекти.

За периода в РИОСВ – Плевен са постъпили шест сигнала и шест жалби. За всичките са предприети съответните действия – проверка на място, отговор, препращане по компетентност. След проверка е установено, че два от сигналите са основателни, един неоснователен, един препратен по компетентност и по два предстои проверка.

През ноември са извършени пет проверки за осъществяване на последваш контрол по дадени предписания от РИОСВ – Плевен.

За периода са постъпили общо 92 уведомления за Горскостопански програми за сечи в частни гори и План- извлечения за сечи в държавни, обществени и частни гори.

Издадени са 130 преценки по чл. 2, ал. 2 от Наредбата за ОС за инвестиционни предложения, планове, проекти и програми, за които не е необходимо провеждане на процедура по реда на Глава втора от Наредбата за ОС. Преценките са основно за планове и програми, свързани със сеч на гори.

Направени са проверки за местоположението на над 2000 поземлени имота спрямо границите на защитени зони, свързано с финансиране по подмярка 4.1 от ПРСР 2014 – 2020 г.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...