Акценти
Начало / Крими / По четири години затвор за двама рецидивисти, ограбили ученик

По четири години затвор за двама рецидивисти, ограбили ученик

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Окръжна прокуратура – Плевен, двама рецидивисти, извършили  грабеж на ученик  са осъдени на по четири години лишаване от свобода при строг режим.

Емилиян  Б. и Асен А. са се признали за виновни, че на 28 април 2015 г. в гр.Плевен, в съучастие, при условията на опасен рецидив за всеки един, нападнали ученик от Плевен и противозаконно отнели мобилен телефон и СИМ карта  на  стойност 219 лв.,

Емилиян  Б. и Асен А . се познавали от  пребиваванията си в затвора и били в добри отношения. На 28 април 2015 г. двамата се срещнали в центъра на Плевен, нямали пари и решили да вземат от някой ученик вещи или пари като използват сила. По същото време край тях минал единадесетокласник. Двамата решили да му вземат мобилния телефон и да го продадат. Тръгнали след него и когато момчето стигнало до  изоставена сграда  го настигнали и насила вкарали в безлюдната постройка. Нанесли му  няколко удара и му взели  мобилния  телефон. След това отишли в заложна къща, продали чуждата  вещ  за 40  лв.  и разделили парите.

Двамата са с взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.  Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...