Начало / Култура / По традиция „Звъника” изпрати с концерт абитуриентите си

По традиция „Звъника” изпрати с концерт абитуриентите си

С вълнуващ концерт Смесен детски хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска пожела „На добър час” на своите абитуриенти. Сред картините на Арт център Плевен хорът предложи на многобройната публика разнообразна програма. Гост на тържеството беше Председателят на Общинския съвет на Плевен Мартин Митев.

„Аз и децата на „Звъника“ сме силно развълнувани, защото след този концерт ние ще се разделим с една част от нас“, обърна се към присъстващите Ваня Делийска и подчерта, че всеки един в залата има специално място за хора. „Във всички вас аз виждам прекрасни приятели. Вие сте нашата опора и нашата подкрепа, и за да ни има вече 34 години, то е по една единствена причина – това, че вие имате потребност от нас!“, каза Ваня Делийска.

„Вече 34 години всички вие пишете приказката за хорова формация „Звъника“. Убеден съм, че всяко едно от децата, преминали през хора от началото до днес, винаги ще носи в себе си частица от срещите в репетиционната зала и концертите, както и спомена за времето, когато са били част от този прекрасен екип“, каза председателят на Общинския съвет Мартин Митев. И допълни: „Това са деца от различни училища, които не са се познавали преди срещата си тук. Тези деца трябва да си паснат не само като гласове, но и като характери. Знам, че повечето от тях пеят в състава в продължение на 12 – 14 години, защото постъпват едва 5-годишни и си тръгват като абитуриенти. Този факт сам по себе си е достатъчно красноречив за атмосферата в „Звъника“ – атмосфера на едно голямо семейство!“

 

Мартин Митев посочи още, че малко градове в страната могат да се похвалят с такава хорова формация и подчерта, че „Звъника“ е част от много прояви на Община Плевен. Той пожела на децата и на г-жа Ваня Делийска да са здрави и все така да радват публиката със своето изкуство.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...