Акценти
Начало / Култура / „По сърпа на месечината“ – новото стъпало към следващата книга на Гюлшен Алиева

„По сърпа на месечината“ – новото стъпало към следващата книга на Гюлшен Алиева

Гюлшен Алиева

Всяка една от стихосбирките на Гюлшен Алиева е стъпало към следващата и така до четвъртата й – „По сърпа на месечината. Книгата е едновременно и край на един цикъл, и ново начало, защото докато се подготвяше за печат, Гюлшен редеше стихотворение след стихотворение, така започна представянето на новата стихосбирка на плевенската поетеса медикът поет д-р Стефан Станимиров. „Поетическата дарба е нещо, с което човек се ражда. Но и само тя не е достатъчна, за да се превърне човек в истински поет. Защото и най-ярката дарба подлежи на развитие, което ще й позволи да се разкрие най-пълно”, каза още той. Такова развитие е претърпяла в годините и Гюлшен Алиева и тя не само борави изящно с римите, но се е научила да прониква в дълбочината на живота, да има усет за истински важните и стойностните неща, да намира лесно теми, които имат отзвук в умовете и сърцата на читателите, добави д-р Станимиров.
В това можаха да се убедят дошлите вчера вечер в Галерия „Дарение Светлин Русев“, където Гюлшен Алиева представи новата си поетична книга „По сърпа на месечината“. Самата поетеса прочете част от любимите си стихове, включени в нея.
Преди това нейният колега поетът Осман Мустафов по един особено оригинален и поетичен начин представи биографията й, която е съчетание между милосърдието на медицинската сестра и сетивността на поета.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...