Начало / Икономика / По проект в Пордим обновяват оборудването на социалния патронаж

По проект в Пордим обновяват оборудването на социалния патронаж

Община Пордим започна изпълнението на проект „Закупуване на оборудване за обновяване на материалната база на Домашен социален патронаж в град Пордим и село Вълчитрън и на Обществена трапезария в село Згалево, община Пордим“.
Проектът е на стойност 29 900 лв. и представлява максимума, който се отпуска за този вид дейност от Фонд „Социална закрила“ на Министерството на труда и социалната политика, информират от Община Пордим.

По предварителна заявка на персонала и съобразно потребителите на услугата, са осигурени най-необходимите електроуреди. Ще бъдат доставени  електрическа пекарна /фурна на три нива; професионална електрическа печка, фризер за домашните социални патронажи в Пордим, Вълчитрън и Згалево. Допълнително за двете села ще бъдат доставени по два хладилника с камера
С изпълнението на този проект се слага началото на подмяната на електроуредите във всички общински обекти от този тип, обгрижващи най-уязвимите групи от населението на община Пордим, съобщиха от администрацията в Пордим.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...