Акценти
Начало / Икономика / По проект възстановяват единствения път към червенобрежко село

По проект възстановяват единствения път към червенобрежко село

ремонт път Червен бряг

390 548 лв. са отпуснати на Община Червен бряг от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския , с които ще бъде ремонтиран пътя към село Бресте, съобщават от общинската администрация в Червен бряг.

Вследствие на активизирало се свлачище през октомври 2012 г. в местността Белилото е е засегнат участък на пътя Реселец – Бресте.

Този път е единствената връзка на село Бресте с останалите населени места, твърди кметът на селото Николай Ненчев. Обезпокоен от активните свлачищни процеси в района той своевременно информирал Общината, поставени са светлоотразителни маркировки и сигнални ограждения. Въпреки това, без финансовата помощ от държавата, местната власт едва ли би се справила с проблема, категоричен е Ненчев. „Благодарен съм, че общинското и областното ръководства гледат с разбиране на проблемите на хората и в малките населени места. Вярвам, че ремонтните дейности ще спомогнат този участък от пътя да бъде безопасен и сигурен за преминаващите по него”, казва кметът на селото.

На последното си за изтеклата година заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомаганe, председателствано от министър Цветлин Йовчев, участниците разпределиха 5 142 394 лв. Средствата са от резерва за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

За Област Плевен са отпуснати близо 882 хил. лв.  като,  освен за възстановителните дейности на пътя Реселец – Бресте, са предвидени още 51 555 лв. за почистване и отводняване на пътя Татари – Петокладенци в Община Белене и 439 985 хил. лв. за Община Гулянци – за втория етап от реконструкцията на открит отводнителен канал в село Брест, информират още от общинската администрация на Червен бряг.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...