Акценти
Начало / Общество / По предварителен дневен ред от 40 точки заседава днес местният парламент

По предварителен дневен ред от 40 точки заседава днес местният парламент

Общинският съвет на Плевен ще заседава днес по предварителен дневен ред от 40 точки. Първа точка е предложение за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №14 за търговската дейност на територията на Община Плевен. Предложението е за въвеждане на регламентирано издаване на разрешение за удължено работно време на обектите, извършващи търговска дейност след 23,00 ч. на територията на общината.

Важна точка в дневния ред е предложението за закриване на Дом за деца, лишени от родителска грижа „Детелина” като делегирана от държавата дейност, считано от 1 септември 2016 г. От февруари 2015 г. на територията на Плевен са разкрити и работят 6 центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ – 2 за деца и младежи с увреждания, а останалите 4 – за деца и младежи без увреждания. Именно тези четири ЦНСТ за здрави деца са алтернативната социална услуга на „Детелина“.

На заседанието ще се обсъжда преместване на Центъра за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ от имот на бул. ”Скобелев” №20 в имот на бул.”Русе” №1. След ремонт в сградата на Дентален център I – Плевен на бул. „Русе“ №1 има 6 свободни помещения на четвъртия етаж, които отговарят на изискванията за ЦСРИ и могат да бъдат използвани, става ясно от предложението.

Част от дневния ред на сесията са и две предложения за продажба на масивни сгради в парк „Кайлъка“. И двата имота са със статут на частна общинска собственост. За обсъждане влизат и няколко точки за предоставяне за безвъзмездно ползване на общински имоти на организации в Плевен. Предложенията касаят Окръжния съд, Дружеството на писателите, Съюза на математиците и Агенцията по вписванията.

На заседанието ще бъде предложена и Схема за поставяне на декоративни светещи пана в централната градска част на Плевен.

На предстоящата сесия влизат и няколко искания за еднократна финансова помощ. Последни точки в предварителния дневен ред са питания от общинските съветници Йордан Грижов и Николай Маринов.

Сесията започва в 09,00 ч. в сграда „Гена Димитрова“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...