Начало / Икономика / По повод Световния ден на архитектурата днес в Плевен ще бъдат открити две изложби

По повод Световния ден на архитектурата днес в Плевен ще бъдат открити две изложби

Специализираната експозиция, „реВизията на Севера – реализации от Плевен и региона“ ще покаже кои са най-мащабните и ключови инвестиции за последните 20 години в Плевен и региона, най-характерните и запомнящи се вложения за този период. Изложбата припомня какви нови площи бяха изградени и колко бяха реконструирани, кои са най-големите инвеститори, открили нови работни места..

Изложбата ще представи един различен поглед към Плевен и региона, като част от по-мащабен проект „реВизията на Севера“, чиято основна цел е да покаже реализираните инвестиционни проекти в по-слабо развитата част от България – регионът с потенциал на развитие.

„Специализираната експозиция представя моята гледна точка от позицията ми на журналист с 20-годишен опит във водещи специализирани и бизнес издания от портфолиото на ГРАДЪТ Медиа Груп и най-влиятелното бизнес издание в България, част от издателска група Икономедиа, в. Капитал”, сподели Силвия Златкова, по чиято идея е създадена изложбата.

Тя е част от програмата за отбелязване на Световния ден на архитектурата в Плевен и се провежда паралелно с традиционното осмото по ред издание на изложба-преглед на архитектурата, организирана от Съюза на архитектите в България – Дружество Плевен и Камара на архитектите в България  – Регионална колегия Плевен. Изложбата представя нови проекти от последните две години, които предстои да се реализират, изпълнението им е в ход или вече са реализирани.

Двете изложби се провеждат под патронажа на Община Плевен и с подкрепата на Областна администрация Плевен.

Откриването е от 17 часа на площад „Възраждане”.

В програмата за отбелязване на професионалния празник са предвидени и три специализирани презентации на фирми – партньори на събитието.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...