Акценти
Начало / Образование / По-малко първокласници през новата учебна година

По-малко първокласници през новата учебна година

С 83 ученика ще са по-малко първокрсниците през новата учебна година спрямо миналата 2016/2017 г. Броят на записаните ученици в първи клас за учебната 2017/2018 година е 2202 в 125 паралелки, подадени с данни за училищния план-прием, утвърден със заповед на директорите на училищата за предстоящата учебна година, съобщиха от Регионално управление на образованието – Плевен.

По данни от училищата за учебната 2016/2017 година в първи клас са  записани 2285 ученика в 122 паралелки – самостоятелни и слети.

И през тази година има слети паралелки в някои от населените места, предвид по-малък брой ученици, записани за първи клас. Към настоящия момент по мотивирани предложения на директорите на училищата, за гр. Плевен е разрешен прием на ученици в първи клас над нормативните изисквания в 3 училища. Причините за надвишаване на норматива са свързани с прием на близнаци и тризнаци.

Приемът за учебната 2017/2018 година е нормативно регулиран, осъществен е контрол за спазване на нормативната уредба, създадени са условия за обхват на всички ученици на територията на Плевенска област, подлежащи за прием в първи клас.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...