Начало / Крими / По искане на Районна прокуратура –Плевен задържаха сирийски гражданин за опит за нелегална миграция

По искане на Районна прокуратура –Плевен задържаха сирийски гражданин за опит за нелегална миграция

По искане на Районна прокуратура – Плевен, Районен съд – Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на сирийския гражданин – М.А.

М.А. е привлечен  като обвиняем, за това, че на 03.11.2016 г. в гр. П. и с. В., обл. Плевен направил опит да преведе през границата на страната 10 гражданина на Сирийска Арабска Република, без разрешение на надлежните органи на властта, като част от тях не са навършили 16-годишна възраст – престъпление по чл.280, ал.2 т.1 и т.3 вр. ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 от НК.

Въз основа на издадена Европейска заповед за арест, на 29.04.2022 година,  извършителят е предаден на българските власти от  Словакия, където е изтърпявал наложено наказание лишаване от свобода във връзка с подпомагане на нелегална миграция.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице реална и несъмнена опасност М.А.  да се укрие и да извърши други престъпления,  поради което е постановил постоянна мярка „Задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...