Акценти
Начало / Общество / По-високи цени на водата в Плевен одобри КЕВР

По-високи цени на водата в Плевен одобри КЕВР

На закрито заседание КЕВР прие решения за утвърждаване цени на водоснабдителните и канализационни услуги на „Софийска вода“ АД, „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Плевен и на „Водоснабдяване, канализация и строителство“ ЕООД, гр.Пещера. Утвърдените цени влизат в сила от 1 май, информират от ДКЕВР.

В съответствие със законовите изисквания, окончателните решения на регулатора бяха предшествани от широка обществена дискусия по ценовите предложения. Докладите на експертните работни групи бяха публикувани предварително на интернет страницата на регулатора. На 13 април бяха проведени открити заседания и публични обсъждания с участието на ръководствата на трите ВиК дружества, представители на браншови синдикални организации, на Българската асоциация по водите, на Съюза на ВиК операторите, граждански сдружения, граждани.

С новите цени на „ВиК” ЕООД Плевен от 1 май плевенчани ще плащат 2.292 лева вместо сегашните 2.076 лв. за кубик, което означава поскъпване с 10.4%. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – София град в 14-дневен срок.

Решенията са публикувани на интернет страницата на регулатора.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...