Акценти
Начало / Образование / Потребители на социални услуги сбъднаха мечтите си да представят талантите си на сцена

Потребители на социални услуги сбъднаха мечтите си да представят талантите си на сцена

По повод Световния ден на социалната работа студентите от Медицински колеж към Медицински университет – Плевен организираха концерт под наслов “Заедно ще сбъднем мечтите си”. На сцената в зала „Катя Попова” потребителите на социални услуги от Плевен и областта имаха възможност да сбъднат една от мечтите си – да покажат пред публика творческите си възможности.

Преди да започне концертът с поздрав към всички се обърна директорът на Медицинския колеж доц. д-р Евгения Бързашка. В поздрава си тя подчерта колко трудна и важна е работата на социалните работници и колко необходима е тя за нейните потребители.

Със сценични изяви в концерта се включиха потребители на социални услуги от всички възрастови групи от град Плевен и област Плевен: Защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост – Плевен; Дневен център за възрастни с увреждания – Плевен; Център за специална образователна подкрепа “П. Р. Славейков” – Плевен; Център за настаняване от семеен тип по Проект: Предоставяне на социални услуги в общността – 6 ЦНСТ за деца и младежи, изведени от специализирани институции – Плевен; Център за социална рехабилитация и интеграция – Плевен; Комплекс за социални услуги – ЦНСТ 2 – гр. Пордим, общ. Пордим.

Специален поздрав към присъстващите поднесоха  Изабел Янева, студентка от специалност „Социални дейности“ на Медицински колеж и танцов състав „Алеко пее и танцува“ от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ Плевен.

Празникът се проведе под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Концертът е част от събитията, посветени на Седмицата на действие (19-23 март) и 10-годишнината на специалност „Социални дейности“ в Медицински колеж към Медицински университет – Плевен, която официално ще бъде отбелязана на 22 март.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...