Акценти
Начало / Крими / Потвърдиха задържането под стража и за втория участник в убийството в град Левски

Потвърдиха задържането под стража и за втория участник в убийството в град Левски

Апелативният съд във Велико Търново  днес потвърди задържането под стража и на втория участник в  грабежа, придружен с убийство  в гр. Левски, съобщиха от пресцентъра на правораздавателната институция.

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, поддържано от Апелативна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“  по отношение на 19-годишния Йонко Е.

С постановление на Окръжна прокуратура – Плевен  той   е привлечен в  качеството на обвиняем, затова, че през нощта на 30.12.2016г., в гр. Левски, в съучастие като извършител с Йордан С.  отнел  50 000 лева и около един килогром златни накити от владението на Кирил И. и на Галя И. , с намерение противозаконно да ги присвои  и грабежа е придружен с убийството на Кирил И. и тежка телесна повреда на Галя И.

Апелативен съд – Велико Търново остави без уважение жалбата на задържания за промяна на мярката му в по-лека и  потвърди взетата мярка „задържане под стража“ като правилна и законосъобразна. Съдът прие доводите на прокуратурата, че извършеното деяние е  тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, за което се предвижда наказание в размер от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна и съществува реална опасност   Йонко Е. да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението не подлежи на обжалване.

Вчера АСВТ потвърди мярката „задържане под стража”и на другия обвиняем – Йорзан. С.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...