Акценти
Начало / Общество / Постъпления от 290 000 лева прогнозира Община Плевен в годишния си план за приватизация

Постъпления от 290 000 лева прогнозира Община Плевен в годишния си план за приватизация

Годишен план за приватизация през 2016 година на Община Плевен публикуваха на официалната страница на местната администрация. Той е разработен в съответствие с изискванията на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, а в него са заложени няколко приоритетни цели. Сред тях са: осигуряване на прозрачна и икономически ефективна приватизация; равнопоставеност на всички участници; осигуряване на икономически растеж и конкурентноспособност; осигуряване на постъпления в общинския бюджет; строг контрол върху произхода на средствата, с който се участва в приватизацията.

Прогнозираните парични постъпления от изпълнението на годишния план през 2016 година са в размер на 300 000 лева. Разпределение на очакваните приходи е като постъпления в общинския бюджет на Община Плевен да влязат 290 000 лева, а за покриване на разходите, свързани с приватизационния процес да отидат 10 000 лева.

Настоящият годишен план прекратява действието на годишния план за приватизация през 2015 година на Община Плевен и е в сила до приемането на годишния план за 2017 година. Приемането на годишния план не е условие за вземане на решения и за действителността на сключените приватизационни сделки, уточняват от Общината.

Списък с включените обекти в приватизационния план може да намерите тук.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...