Начало / Общество / Постоянните комисии към Общински съвет- Плевен заседават в два поредни дни

Постоянните комисии към Общински съвет- Плевен заседават в два поредни дни

Постоянните комисии към Общинския съвет на Плевен ще заседават в два поредни дни – на 27 и 28 юни /понеделник и вторник/. Проектите за дневен ред на заседанията на всяка комисия са публикувани в раздел „Календар на събитията“ на Общински съвет – Плевен, съобщават от пресцентъра на местния парламент.

На 27 юни, понеделник, ПК по „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков се събира от 15.00 ч. в Актовата зала. Проектът за дневен ред е от 16 точки. Сред тях са предложение за увеличаване щатните бройки на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев” и ОХ „Гена Димитрова”, за продажби на масивни двуетажна и триетажна сгради в парк „Кайлъка”, предложения за продажби и отдаване под наем на общински недвижими имоти, др.

ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски заседава същия ден от 16.00 ч. в Заседателната зала по 18 точки. Комисията също ще разгледа предложенията за преместване на Центъра за социална рехабилитация и интеграция от бул. ”Скобелев” 20 на бул.”Русе”1, за безвъзмездно прехвърляне на Община Плевен на четири имота, др.

ПК по „Стопанска политика и транспорт“ с председател д-р Йордан Георгиев се свиква от 17.00 ч. в Заседателната зала. Комисията ще се запознае с 8 предложения – за даване на съгласие Община Плевен чрез ОП „Център за градска мобилност” да бъде съучредител и да членува в Асоциация на структурите, отговарящи за платеното паркиране на територията на страната, с преписка от ДКЦ ІІ – Плевен и заявление от ДКЦ ІІІ – Плевен за закупуване на апаратура, предложение “Тролейбусен транспорт” ЕООД за допълване на бизнес програмата поради наложителни спешни ремонтни дейности, др.

ПК по „Обществен ред и сигурност“ с председател Владислав Монов се събира от 18,00 часа в Заседателната зала. Комисията ще разгледа 6 точки. Ще бъде представена информация за състоянието на обществения ред и противодействието на престъпността на обслужваната от Първо РУ- Плевен територия, анализ на оперативната обстановка в Южен селски район обслужван от Второ РПУ – Плевен, предложения от кмета на с. Буковлък и от сдружение „Артилерия“.

Във вторник ПК по „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев заседава от 14.00 ч. в Заседателната зала. Проектът за дневен ред съдържа 14 предложения. ПК по „Здравеопазване и социална политика“ с председател д-р Калин Поповски се събира от 15.00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен. Проектът за дневен ред е от 8 точки. Комисията ще се запознае с предложение за закриването на дом „Детелина”, ще бъдат разгледани и две предложения за внасяне в МС за отпускане на персонална пенсия, както и молби за финансово подпомагане.

ПК по “Култура, вероизповедания и международна дейност” с председател Петя Василева заседава от 16,00 часа в Заседателна зала на Община Плевен при дневен ред от 9 точки. Сред тях са предложение за увеличаване щатните бройки на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев” – Плевен и ОХ „Гена Димитрова”, предложения за учредяване безвъзмездно право на ползване на Сдружение „Дружество на писателите – град Плевен” и читалище „Пробуда – 1997” – с. Дисевица, молба от читалище“Херион “ – с. Горталово за поставянето на паметна плоча пред къщата, в която е пребивавал последната си нощ майор Горталов, др.

ПК по „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Диана Данова се събира от 17.00 ч. в Заседателната зала. Проектът за дневен ред включва 6 предложения. Комисията ще разгледа предложение за отдаване под наем на части от имоти публична общинска собственост в училища и детски градини, докладна от кмета на с. Коиловци във връзка със запазване на детското заведение и предучилищно образование на територията на селото, др.

ПК по „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Дарин Ангелов заседава от 17.30 ч. в Актовата зала. Дневният ред на Комисията е от 21 предложения.

Сесията на Общински съвет – Плевен е на 30 юни от 09.00 часа в сграда „Гена Димитрова“. Предварителният дневен ред включва 40 точки, три от тях са питания от съветници.

Снимка: архив

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...