Акценти
Начало / Общество / Постоянните комисии към ОбС – Плевен заседават днес

Постоянните комисии към ОбС – Плевен заседават днес

Постоянните комисии към Общински съвет – Плевен се събират за заседания днес. Проектите за дневен ред на всяка комисия са публикувани в раздел „Календар на събитията“ на Общински съвет – Плевен.

ПК „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Цветан Антов заседава от 13,30 ч. в стая 70 на Община Плевен. Комисията ще обсъди 6 предложения, първите две са предложения за приемането на Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен.

ПК “Култура, вероизповедания и международна дейност” с председател Петя Василева се събира от 15,00 ч. в стая 70. Дневният ред на Комисията включва обсъждане на 7 предложения – заявление от Младежкия общински парламент относно необходимостта от финансова подкрепа във връзка с организирането на мероприятията през 2017 г., предложение от директора на ДКТ „Иван Радоев“ във връзка с финансово подпомагане дейността на театъра от Общината за 2017 г., становище на Националния музей ”Борис Христов” за създаване на обществена колекция ”Гена Димитрова” в с. Беглеж, др.

ПК „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски заседава от 16,00 ч. в Актовата зала по 6 точки. Част от дневния ред са предложения по общински наредби – за изменение на Наредба №3 и новата Наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура на територията на общината.

 ПК “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев заседава от 17,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на комисията е от 4 точки. На предстоящото си заседание Комисията също ще обсъди предложение по Наредба №3, ще разгледа и предложение за създаване на Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори”. Част от дневния ред е и изслушване на информация за изменения в Наредба №33 за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България от 01.11.2016 г.

 ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Диана Данова се събира от 17,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на Комисията е от 10 точки, три от които касаят предложенията за закриването на ДГ „Иглика” – с. Беглеж и на двете училища в Плевен – ОУ „Васил Левски” и ОУ „Никола Й. Вапцаров”. Комисията ще се запознае и с предложената Наредба за условията и реда за вписване на данни в регистъра на общинските детски градини и центрове за подкрепа на личностно развитие на територията на Община Плевен; предложение за приемане на Правилник за устройството и дейността на три от центровете за подкрепа на личностно развитие. Ще се запознае и със Становище на общинска администрация относно предоставяне на средства на Читалище”Съгласие 1869” за поддръжка на сградния фонд.

Сесията на Общински съвет – Плевен е на 22 декември (четвъртък) от 09.00 часа в сграда „Гена Димитрова“. Предварителният дневен ред е от 31 точки.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...