Начало / Крими / Поставят 3 нови камери за превенция срещу престъпността в Пелишат

Поставят 3 нови камери за превенция срещу престъпността в Пелишат

„Община Плевен ще осигури допълнително 5 000 лв. за закупуване на още 3 камери за видеонаблюдение в Пелишат”, каза кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков на среща с жителите на селото, инициирана от него и директорът на ОД на МВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов, по повод сигнали за битова престъпност в селото.
На срещата присъстваха и районният прокурор на Плевен Владимир Николов, началникът на РПУ – Пордим Мариян Дочев и кметът на село Пелишат Петър Йочев.
„Със средства, осигурени от Община Плевен, бяха закупени и монтирани седем камери за видеонаблюдение в селото. Ще осигурим допълнително още три”, каза проф. Стойков и допълни, че всяка седмица, заедно със ст. комисар Катинов обсъждат криминогенната обстановка в общината и съгласуват мерки за намаляване на престъпността.
Директорът на ОД на МВР – Плевен поясни, че се осигурява полицейско присъствие в селото и добави, че по отношение на въпросите, свързани със страха на хората от нерешаване на проблемите им, е необходимо да сигнализират за престъпленията, защото без информация не могат да бъдат предприети необходимите действия от полицията и от прокуратурата и да се стигне до желания от всички резултат – събиране на доказателства, повдигане на обвинения и осъдителни присъди. Статистиката сочи намаляване броя на престъпленията в населеното място спрямо миналата година. Осигурен e патрул и в тъмната част на денонощието.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...