Акценти
Начало / Общество / Поставят видеокамери за наблюдение в Мечка

Поставят видеокамери за наблюдение в Мечка

12 камери за видеонаблюдение ще инсталира полицията в село Мечка, предстои да бъде назначен разследващ полицай и експерт. Това оповести директорът на ОД на МВР комисар Светозар Илиев на среща с жителите на плевенското село. „Ще направим така, че населението да се чувства по-сигурно”, обяви комисар Илиев.

В селото вече са назначени двама полицейски инспектори, и те са обезпечени с полицейски патрулиращ автомобил за денонощен обход на района. Не всички проблеми в селата могат да бъдат решени от полицията, заради ограничените правомощия, но ръководството на МВР в Плевен ще направи всичко необходимо, за да респектира нарушителите, да възстанови спокойствието на хората и да ограничи комуналната престъпнос, беше заявено още на срещата. Предвиждат се съвместни действия с кметските управи и частни охранители по опазване на имотите на хората и селскостопанската им продукция. За по-добър резултата обаче е важно пострадалите от престъпни посегателства да съобщават в полицията за станалото и по този начин ще съдействат за по-бързото разкриване на престъплението и задържането на извършителите.
Кметът на община Плевен професор Стойков обясни, че сигурността на жителите в общината е приоритет и са предприети конкретни мерки за гарантиране на спокойствието им и обезпечаването на добър обществен ред, а именно – осигурил е възможност всички заявени жители на селото да бъдат включени в подходящи програми и мерки за трудова заетост; а Общински съвет – Плевен е взел решение да бъдат отпуснати допълнително 500 литра бензин за районното управление „Полиция” в Пордим. Кметът гарантира максимално прозрачна процедура за избор на охранителна фирма на селото.
Комисар Светозар Илиев обеща работните срещи по сигурността на малките населени места да продължат.

На снимката: Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, комисар Светозар Илиев – директор на ОД на МВР – Плевен, общинският съветник Красимир Атанасов,  заместник областен управител Тошко Гетов  и прокурор Здравко Луканов

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...