Начало / Крими / Поставиха под домашен арест шофьор, седнал зад волана с 3.3 промила алкохол

Поставиха под домашен арест шофьор, седнал зад волана с 3.3 промила алкохол

По искане на Районна прокуратура- Плевен, Районен съд град Плевен   взел постоянна мярка за неотклонение „Домашен арест“  за 35-годишния В.Г., който по бързо производство е привлечен за обвиняем за шофиране след употреба на алкохол.

На 18.11.2022г. в гр. Плевен той е засечен да управлява лек автомобил с 3,30 на хиляда алкохол в кръвта, което е установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест 7510“. За това Законът предвижда наказание лишаване от свобода от  една до пет години и глоба в размер от петстотин до хиляда и петстотин лева.

Мъжът вече е  осъждан за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда.

Районен съд  – Плевен е приел доводите на Районна  прокуратура – Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на В.Г. и тъй като е на лице опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, което ще затрудни разследването, е постановил спрямо него една от  най –тежката мярка за неотклонение, а именно „Домашен арест “.

Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура –Плевен.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...