Акценти
Начало / Общество / Последно заседание от мандата на този Общински съвет ще се проведе днес

Последно заседание от мандата на този Общински съвет ще се проведе днес

Общинските съветници в Плевен днес ще проведат последното си заседание за мандата на този Общински съвет.  Заседанието е изтеглено по-рано от обичайния последен четвъртък на месеца, заради старта на 25 септември  на предизборната кампания за местния вот .

Предварителният дневен ред на заседанието включва 30 точки, като последните три са питания на общински съветници към кмета на Плевен.

Прави впечатление, че в дневния ред за поредн път е включена точка, отнасяща се до замяна на базата на Гражданска защита в землището на село Бохот, която е частна държавна собственост, срещу сградите, ползвани от  НС „Жандармерия”, които са частна общинска собственост. Предложението се внася от Дарин Ангелов с мотив, че към базата на Гражданска защита интерес са проявили от НСОРБ. Според сдружението базата е изключително подходяща за провеждане на обучителни семинари, национални форуми и срещи на представители на местната власт. От НСОРБ виждат възможност за подготовка на съвместни проекти с Община Плевен, които да бъдат насочени към осъвременяване на базата и привеждането й в подходящ за нуждите на сдружението вид.

Кметът внася за одобрение четири предложения за кандидатстване на Община Плевен за външно финансиране по партньорски проекти с международно участие. Също и предложение за ратифициране на договор за партньорство с град Волос, Гърция.

На последното си заседание този състав на Общинския съвет ще трябва да гласува да бъде учредено безвъзмездно право на ползване на Окръжен съд – Плевен върху помещение от общински имот на бул. Ген. Скобелев”, в което да бъде създадена така наречената „синя стая” за щадящо изслушване на деца.

Очаква се решението на съветниците и за отпускане на допълнителни средства за  финансиране на  самостоятелни или слети паралелки с по-малко от 10 ученици. Необходимата сума е в размер на 54 509 лв. за 10 училища в общината, между които и три в Плевен – ОУ „Н. Вапцаров”, ОУ „Лазар Станев” и СОУ „П. Яворов”.

Заседанието на Общинския съвет започва в 9 часа.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...