Акценти
Начало / Образование / Посланикът на Република Корея посети Медицинския университет в Плевен

Посланикът на Република Корея посети Медицинския университет в Плевен

Poslanik

Посланикът на Република Корея посети Медицинския университет в Плевен днес. Ректорът на учебното заведение проф. Славчо Томов представи на негово превъзходителство Шин Менг-хо Академичното ръководство. Посланикът се запозна с основните направления на дейност на висшето училище, с англоезичното обучение по медицина и възможностите за прием на корейски студенти.

Poslanik1

Поводът за отправената към посланика на Република Корея покана е предстоящото участие на представители на Медицинския университет в изложение на образованието в столицата Сеул през месец февруари с цел набиране на корейски кандидат-студенти за англоезичния курс на обучение по медицина. Академичното ръководство изрази своята готовност за разширяване на международните си контакти с Азия чрез сключване на двустранни договори за сътрудничество в областта на обучението, научната дейност и обмена на студенти и преподаватели с водещи корейски университети.

poslanik2

По време на посещението си посланик Шин Менг-хо изгледа мултимедийна презентация на Медицинския университет, която се състоя в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център. Той се запозна и с приоритетите на висшето училище за развитие на телемедицината и роботизираната хирургия чрез въвеждане на авангардни технологии в обучението и клиничната практика.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...