Начало / Общество / Посланикът на Палестина и кметът обсъдиха установяване на търговски и културни отношения

Посланикът на Палестина и кметът обсъдиха установяване на търговски и културни отношения

На първото си официално посещение в Плевен пристигна днес Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, Извънреден и Пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България и доайен на дипломатическия корпус. Той се срещна с кмета на Община Плевен Георг Спартански, със заместник-кметовете Стефан Милев, Тодор Еленков и Иван Кюлджийски и със секретаря на общината Паулина Кирова.

На срещата Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух информира за интерес от страна на Палестина към български стоки, в това число и плевенско производство, съобщават от пресцентъра на Общината. Посланикът съобщи още, че предстои от търговско-промишлените палати на двете страни да бъде организиран двустранен бизнес форум в София, на който за участие ще бъдат поканени и плевенски производители. Г-н Спартански пое ангажимент за инициативата да бъдат уведомени и представители на бизнеса от региона.

посланик Палестина

„Културните мостове са най-лесен начин да се създадат връзки между народите”, беше категоричен кметът на Община Плевен, затова бяха обсъдени и възможности за размяна на гостувания на фолклорни състави, изложби, участия в различни културни и спортни фестивали. От своя страна, Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух пое ангажимент да предложи палестински град, с който Община Плевен да установи преки връзки.

Ахмед Ал Мадбух

В рамките на посещението от 16.00 часа днес в залата за временни експозиции в Регионалния исторически музей – Плевен, Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух и кметът Георг Спартански ще открият изложбата „Палестина, Светата Земя”.

посланик Палестина 1

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...