Начало / Общество / Посланикът на Нидерландия посети училище в Гулянци

Посланикът на Нидерландия посети училище в Гулянци

Негово превъзходителство Симон ван дер Бург, посланик на Нидерландия гостува на 12 април на децата и колектива на СУ „Хр. Смирненски“. Визитата му е по покана на талантливите деца на Гулянци и Център „Амалипе“, отправена към него в началото на годината в рамките на онлайн среща и поздравителна виедео-картичка по повод ромската нова година – Василица.

Посланик Симон ван дер Бург беше посрещнат по стара българска традиция с хляб и сол. Домакините го поздравиха с кратка музикална програма, в която участваха духовият оркестър, танцовият състав и изявени индивидуални изпълнители. Директорът Емилия Кръстева разказа за училището, за постиженията на децата в различни области, за трудностите и работата на колектива. Тя подари на госта картини на даровити деца.

Подарък от името на Община Гулянци поднесе и заместник-кметът Владимир Дюлгеров. Посланик Симон ван дер Бург подари на децата шоколад и интересна настолна игра. След концерта и сърдечната размяна на подаръци, гостът разговаря с учениците, наблюдава и участва в заниманията им, разгледа училището. Той сподели добрите си впечатления и благодари за незабравимата среща в Гулянци.

 

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...