Акценти
Начало / Общество / Порицават непълнолетен по радиовъзела

Порицават непълнолетен по радиовъзела

Младеж от град Искър получи наказание обществено порицание, което ще бъде изпълнено чрез прочитане по радиовъзела. Д. С. се е признал за виновен за извършено от него престъпление пред състав на Районен съд Плевен и е подписал споразумение.

Според обвинението, подсъдимият се признава за виновен за това, че на 21 октомври 2012 год. в Плевен като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, чрез използване на техническо средство – ножка, като извършител в съучастие с * като помагач, отнел чужди движими вещи на обща стойност 87 лв. от владението на плевенчанин без негово съгласие.

Д. С. е български гражданин, с  начално образование, не е женен, не работи, не учи и е осъждан. Той е възстановил имуществените щети, ще трябва да плати и 131 лв. разноски по делото.

Справка с полицейския бюлетин от датата на престъплението сочи, че на 21 октомври миналата година в 2.20 часа от телефон 112 е получен сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние и с неустановена самоличност. Той бил паднал на кръстовището между ул.“Велико Търново“ и ул.“Огоста“ в Плевен. На място е изпратен лекарски екип, който откарал намерения в болницата и го е настанил в Неврохирургия към Университетската болница с множество кръвонасядания  по главата. По-късно станало ясно, че пострадалият е 37-годишен плевенчанин. Той разказал, че около 1.30 часа двама мъже му нанесли удари в главата с дървен кол, за да му отнемат мъжка кожена чанта с дебитни карти, лични документи, мобилен телефон и др. При последващите процесуално-следствени действия са установени извършителите – 19-годишен от град Искър, криминално проявен със шест регистрации и осъждан и 17-годишен негов съгражданин, отново с регистрации.

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...