Акценти
Начало / Общество / Поредно вандалско посегателство върху детски площадки в Плевен

Поредно вандалско посегателство върху детски площадки в Плевен

За пореден вандалски акт върху детски площадки в Плевен съобщи днес зам.-кметът Стефан Милев. Потрошени са съоръженията на детска площадка до блок „Спартак”, която само преди дни е била основно ремонтирана след поредното посегателство.

Не са подминати и новоизградените детски площадки в Градската градина, където е счупена друсалката. Откъртената част е захвърлена наблизо.

Тези площадки са изградени по европейски проект и Общината е длъжна в продължение на пет години да ги поддържа във вида, в който са били приети, напомни Милев. За последния ремонт на съоръжениета до блок „Спартак” общината е отделила 30 000 лв., които буквално са отишли на вятъра.

Това повдигна остро въпроса за видеонаблюдението и колко ефективно е то. Кметът Георг Спартански заяви категорично, че при следващ вандализъм, недокладван от общинските служители, които следят камерите, ще има уволнения и съкращения на щата. „По-добре да наемем външна фирма, която ще си поема разходите, ако има такъв случай. Сега плащаме за камери, плащаме заплати, а накрая покриваме и щетите защото някой не си е свършил работата”, коментира Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...