Начало / Крими / Поредни шофьори, употребили алкохол и наркотици, засечени зад волана

Поредни шофьори, употребили алкохол и наркотици, засечени зад волана

На 14 май 2020 година около 18:50 часа в ж.к.“Дружба“ при посещение на пътно-произшествие с материални щети пътни полицаи са установили, че 32-годишен управлява лек автомобил „Рено Меган“ в нетрезво състояние. Техническото средство е показало концентрация на алкохол в издишания въздух над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско излеване. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 16 май 2020 година в 00.50 часа в село Въбел на улица „Васил Левски“ е спрян „Опел Вектра“. Алкотестът на водача – 22-годишен от град Никопол, е показал концентрация на алкохол над 1,2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал да даде кръв за лабораторна обработка. Проверкат е установила, че той е неправоспособен – не притежава СУМПС. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.  За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е образувано бързо производство. Уведомена е прокуратурата.

На 17 май 2020 година около 15:20 часа в град Белене 30-годишен е управлявал „Пежо“ под въздействието на наркотици. Проверка с техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“ е показала положителна проба – метаамфетамин. Нарушителят е от село Калипетрово, област Силистра. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по 343 „б“, ал.3 от НК. Водачът е отказал да му бъде взета кръвна проба за лабораторно изследване. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...