Акценти
Начало / Последни новини / Поредни титли и медали за СКБ Изобор

Поредни титли и медали за СКБ Изобор

Две шампионки, вицешампионка и бронзова медалистка за плевенския СКБ Изобор от държавното лично-отборно първенство по борба за момичета, кадетки и девойки. В бургаската зала „Никола Станчев“ възпитаничките на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки се представиха най-добре при най-малките, където излъчиха две шампионки. Сценарият е познат от края на януари, когато в Горна Оряховица, Роксана Николова /33 кг/ и Яна Димитрова /39 кг/ спечелиха титлите в личното първенство. Сега стана същото, като двете достигнаха до върха с по три победи в категориите си. Малко не достигна на Христина Йотковска да спечели първото място до 68 кг при девойките. С две победи и загуба на финала, тя е вицешампионка. Бронзов медал за плевенския тим извоюва Таня Пастарджиева. Тя надви три съпернички и загуби веднъж при кадетките до 57 кг. Съотборничките й – Красимира Димитрова /момичета – 46 кг/, Моника Миткова /кадетки – 53 кг/ и Пламена Пенева /девойки – 53 кг/ се класираха на пето място с по две победи и загуби.

„Нашите момичета са все още по-малки на години от съперничките си. Въпреки това побеждават състезателки от клубове, които са с традиции в свободната борба. Все пак в СКБ Изобор развиваме класическия стил. Изтъкнатото дотук ни прави доволни от постигнатите резултати в Бургас. Статистиката е красноречива – две 1-и места, по едно 2-о и 3-о и три 5-и от девет участнички на нашия отбор“, анализира Момчил Сирашки.

Бронзов медал за Класик /Белене/ завоюва Цветелина Цветанова. Възпитаничката на треньора Момчил Ганчев надви два пъти и веднъж загуби в категорията до 46 кг при кадетките. В същата възрастова група съотборничката й Диана Асенова записа победа и две загуби при 69-килограмовите.

Общо 108 момичета, 58 кадетки и 62 девойки от общо 46 клуба по борба излязоха на тепиха в Бургас.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...