Акценти
Начало / Крими / Поредни случаи на нарушаване на карантината са регистрирани в Плевенско

Поредни случаи на нарушаване на карантината са регистрирани в Плевенско

На 30 април 2020 около 12,10 часа в село Садовец при проверка е установено, че 56-годишна е нарушила мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората. Жената е поставена под карантина с предписание на РЗИ-Благоевград, но не е изпълнила задължението си да не напуска дома в селото.

На 1 май 2020 година в град Левски при проверка е установено, че 43-годишен е нарушил мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората – т.6 от заповед РД-01-130/17.03.2020 г. на министъра на здравеопазването на РБ, свързана с предотвратяване разпространението на вирус Covid 19. Лицето е напуснало дома си.

На 2 май 2020 година в 12:15 часа служител на РУ-Червен бряг при проверка установяват, че 18-годишен, поставен под карантина с адрес за пребиваване град Койнаре, е нарушил мярката и не е изпълнил задължението си да не напуска дома си.

На 3 май 2020 година около 17 часа в град Койнаре при проверка е установено, че 18-годишен е нарушил ограничителни мерки, наложени с карантина, свързани с неразпространението на вируса Covid-19 като е напуснал адреса си в града.

На 3 май 2020 година в град Червен бряг при проверка е установено, че 40-годишна, 33-годишен и 26-годишен са нарушили ограничителните мерки,  свързани с предотвратяване разпространението на вируса Covid-19 на територията на страната.

За установените случая е сезирана е прокуратурата. Образувани са бързи производства, работата по които продължава, съобщават от МВР Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...