Акценти
Начало / Последни новини / Поредна успешна година за плевенските плувци Алекс и Дейвид Найденови

Поредна успешна година за плевенските плувци Алекс и Дейвид Найденови

Учениците  от МГ Гео Милев – Плевен, Алекс и Дейвид Найденови   за поредна година  постигнаха много високи класирания.

На провелия се в София на в началото на февруари 2019 г. Международен турнир „Winer Gladiator Tournament” спечелиха: един златен медал, два сребърни и два бронзови медала. В класирането по точки на ФИНА /Международна федерация по плувни спортове/ Алекс Найденов е втори, а Дейвид   Найденов е  четвърти.

На Третия международен турнир „Пирин Благоевград”, проведен на 16 – 17.03.2019г. извоюваха два златни медала, три сребърни и два бронзови медала. В общото класиране по ФИНА – Алекс Найденов е първи, с индивидуална купа, а брат му е  четвърти.

На Международния турнир „Цветница”, под егидата на „Speedo”, проведен на 30 и 31. 03. 2019г. в София, спечелиха: два златни, два сребърни и три бронзови медала.

На 6-th Swimming Talent Cup, провел се на 27 и 28. 04.2019г. в София братята спечелиха златно, сребърно и бронзово отличие, а Алекс Найденов стана трети по най-добри постижения на ФИНА.

На 4-я Международния турнир „Спартак, от 10 до 12.05.2019г. в Сандански се пребориха за: един златен, три сребърни и четири бронзови отличия. Алекс Найденов е с първа награда по ФИНА, а Дейвид е пети.

От Втория международен турнир „Златоперки” двамата се върнаха с две сребърни отличия и едно бронзово.

На Държавното лично отборно първенство – на 50 метров  басейн, провело се в началото на месец юли в Благоевград спечелиха: два сребърни и три бронзови медала.

От  Burgas Swimming Open, проведен  през месец октомври, резултатът за двамата е едно сребърно и три бронзови отличия, както и купа – Първо място за отборно класиране на Алекс и Дейвид Найденови във възрастовата им група.

На Международния турнир „Стефан Попов – Замората”, 02-03.11.2019г. в София: два бронзови медала.

На Държавното лично отборно първенство – на 25 метров басейн, провело се през декември в Бургас,  близнаците Найденови завоюваха  шест бронзови медала.

На Държавното лично отборно първенство  по триатлон, на дисциплината Акватлон Дейвид   Найденов е трети, с бронз.

 И не на последно място братята Найденови спечелиха от Математиески състезания едно златно, три сребърни и едно бронзово отличия.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...