Акценти
Начало / Крими / Поредна баба стана жертва на измама

Поредна баба стана жертва на измама

За поредна жертва на телефонни измамници съобщават от пресцентъра на полицията. Въпреки предупрежденията да не се доверяват на обаждания от непознати, по-възрастните продължават да го правят и за последните три дни това е трети пореден случай.

На 22 април около 13.40 часа 76-годишна от Червен бряг е получила телефонно обаждане и е била въведена в заблуждение по позната схема. Мъж й казал в предварителния разговор, че са необходими 1 000 лв. за спешна операция на дъщеря й, която е с 3 фрактури на десния крак. Малко по-късно бабата предала парите на непознат пред дома си.

Органите на реда призовават ако получите подобно обаждане, да не се доверявате и да телефонирате първо на близките си, още повече, ако ви потърсят с предложение да предадете пари или материални ценности на непознати лица. Не вземайте необмислени решения под въздействие на емоцията и оказвайте съдействие на органите на реда, напомнят от МВР.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...