Акценти
Начало / Спорт / Пет бронзови медала от националното по карате-до за деца за клуб „Спартак”

Пет бронзови медала от националното по карате-до за деца за клуб „Спартак”

Петима състезатели на карате клуб „Спартак – Плевен” участваха в тазгодишното издание на Националното първенство по карате за деца от от 8 до 13 г., което се проведе на 20 и 21 април в Сливен. Плевенските състезатели бяха в конкуренцията на повече от  250 състезатели от 29 клуба, като четирима от тях спечелиха пет бронзови отличия.

С бронз се окичиха Борислав Начев, Мирела Йолова, Екатерина Ядкова и Марк Томов. За Борислав това е първо участие в национално състезание, а Мариела за трета поредна година намира място на почетната стълбичка, като тази година спечели две бронзови отличия – в дисциплините ката и кумите, научихме от Милена Кирниколова, председател на карате клуб „Спартак”.

Тя разказа и за предстоящите изяви на състезателите на клуба – участие в Клубното първенство за 2013 г. – турнир между групите на клуба, което ще се проведе на 12 май в Спортен комплекс „Спартак”, а на 19 май състезателите ще вземат участие в ежегодния турнир „Светлина” за деца от 4 до 13 г., който се провежда в София.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...