Начало / Крими / Поредната акция в Буковлък завърши с открити 70 кг незаконен тютюн

Поредната акция в Буковлък завърши с открити 70 кг незаконен тютюн

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Първо РУМВР – Плевен са извършили на 25 септември проверка в частен дом в село Буковлък, обитаван от 55-годишна. В стопанска пристройка са открити три черни полиетиленови чувала, съдържащи тютюн с общо тегло около 43 кг., както и три бели сезалени чувала, съдържащи тютюн с общо тегло около 27 кг. Около 70 кг. листна маса, е предадена с протокол за доброволно предаване, съобщават от пресцентъра на МВР – Плевен. По случая е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 10 600 лв. Работата продължава разследващ полицай.

На  следващия ден, 26 септември,  при извършена акция по линия „Акцизи“в района на пазар в Плевен са установени улични  осем търговци от село Буковлък, от които са иззети 2.800 кг насипен тютюн. Съставени са осем акта за административни нарушения по Наредба № 14 на ОБС – Плевен.
На същия пазар на 27 септември е проведена отново същата тематична операция. За времето от 7 чака до 16 часа са иззети 1.300 кг насипен тютюн от четирима улични пласьори – жители на село Буковлък. И на четиримата са съставени актове  по Наредба № 14 на ОБС – Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...