Акценти
Начало / Образование / Поредица прояви за Седмицата на четенето в ОУ “Валери Петров“ – Плевен

Поредица прояви за Седмицата на четенето в ОУ “Валери Петров“ – Плевен

С интересни инициативи преминава Седмицата на четенето в ОУ “Валери Петров“. Учениците от начален курс се включват активно в мероприятията и показват жив интерес, талант и артистичност в своите изяви.

Изложбата от постери на тема „Чети с мен“, подредена във фоайето на училището от ученици от ІV а,б,в клас,  създаде настроение и подходяща атмосфера за всички дейности по време на седмицата, посветена на четенето.

 В традиционния вече маратон на четенето учениците от III б клас на ОУ „Валери Петров” драматизираха и четоха по роли пред първокласниците прекрасните приказки на сладкодумника  Ран Босилек: „Задави се Меца”, „Косе Босе” и „Лисица и щъркел”. Най- малките ученици се запознаха с понятия като добро и зло, справедливост и несправедливост, труд и мързел и от сърце аплодираха изпълненията на участниците.

 И тази година фондът на оформения кът за четене във фоайето на училището бе обогатен с нови книги, които ученици от вторите класове донесоха и представиха пред нетърпеливите читатели. Някои от тях размениха книги със своите съученици и споделиха с тях какво им е било интересно и защо искат и други да ги прочетат.

Свои любими книги препоръчаха на най- малките читатели в училище учениците от III а клас. Те отделиха специално внимание на книгата на Роалд Дал „Матилда“ и изразиха читателското си мнение за нея  и за главната героиня.

Със своя инициатива, свързана с четенето, се включиха  и  учениците от III в клас. Те представиха пред съучениците си свои читателски дневници и прочетоха от тях любопитни факти за живота на писателите, чиито книги са прочели.

dav

В рамките на Седмицата на четенето в РБ “Христо Смирненски“ ученици от шести и от II в клас четоха заедно свои любими приказки – фолклорни и авторски. С избора си децата показаха, че приказките са безценни уроци, завещани ни от нашите предци, от чиято мъдрост се нуждаем и днес.

Седмицата на четенето продължава с още дейности, в които ще вземат участие и учениците от основен курс на ОУ “Валери Петров“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...