Акценти
Начало / Образование / Поредица от инициативи в  СУ „Пейо Яворов” за Седмицата на четенето

Поредица от инициативи в  СУ „Пейо Яворов” за Седмицата на четенето

С обявяването на литературен конкурс и конкурс за рисунка започнаха поредиците от инициативи в СУ „Пейо Яворов” – Плевен по повод Седмицата на четенето. Темата за художниците е „Моят любим приказен герой”, а изкушените от перото могат да създадат есе, стихотворение или друг жанр по темите „Моята любима книга е… защото…”, „Езикът, който ни събира и разделя”, „Език мой – враг мой” и „Език мой-брат мой”.

От началото на седмицата в училището се проведоха и няколко конкурса. Петокласниците се състезаваха за най-добър четец, а шестокласниците – за най-добър разказвач. Учениците от седмите класове проверяваха правописа си.  В проявите за Седмицата на книгата бяха включени и най-малките. На учениците от 1 клас родители четоха приказки, а на тези от 2 до 4 клас приказките чете Искра Цакова от детския отдел в Регионална библиотека „Христо Смирненски”. В инициативата при 12-окласниците – „Чети и предай нататък”, гост беше поетесата Христина Комаревска.

%d1%81%d1%83-%d1%8f%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2
Сред инициативите за Седмицата на четенето в училището са още изработването на книгоразделители, рецитал за България, четене на роли с мултимедийна презентация на българска народна приказка, анкета „Чета защото…”, препис на „История славянобългарска” с участието на родители, подаряване и размяна на книги за деца и юноши и други.
Проявите ще завършат с експониране на изложба на най-малките, рисували любимия си приказен герой.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...