Акценти
Начало / Последни новини / Пореден успех за плевенските триатлонисти

Пореден успех за плевенските триатлонисти

Плевенските триатлонисти се завърнаха с три златни и един сребърен медал от Държавното първенство по триатлон – спринтова дистанция и надпревара по трипъл микс, която се проведе в Сандански. В нея взеха участие над 130 състезатели от 10 клуба в страната, както и участници от Македония.

В Сандански плевенският клуб „Борислав Доков” се представи с 6 триатлонисти. Сред тях треньорът Иво Илиев, който  спечели златен медал в Държавното първенство при мъжете и сребро на трипъл микс. Интересен факт е, че точно преди 20 години – през 1997-а, Илиев печели за последно Държавно първенство.

При младежите Кристиян Великов е първи в Държавното първенство по триатлон – спринт и в надпреварата по трипъл микс.

При най-малките – до 9 години, с отличен дълъг финален спринт Валентин Илиев стана 4-и на триатлон, оставяйки след себе си всички състезатели от Македония и няколко от българските си съперници.

При 13-годишните Валентин Кръстев е 11-и, а след дълго прекъсване Калоян Меразов е 5-и при мъжете и 11-и на трипъл микс заради повреда във велосипеда.

За първи път в подобно състезание участва и Мартин Миланов, който е 6-и на Държавното първенство по триатлон – спринт и 7-и на трипъл микс при мъжете.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...