Акценти
Начало / Спорт / Пореден златен медал за плевенските лекоатлети от шампионата в Сливен

Пореден златен медал за плевенските лекоатлети от шампионата в Сливен

Даниел Анков - Сливен 2014
Снимка: atletikabg.com

Плевенските лекоатлети спечелиха три медала във втория състезателен ден от Националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки, който се проведе на 13 и 14 май в град Сливен. Втори златен медал, след този на Рената Петкова, за нашия град донесе Даниел Анков в дисциплината скок дължина, съобщава plevensport.eu. Състезателят на СКЛА Спартак (Плевен) стигна до победата с постижение от 6.87 метра. Любопитното е, че възпитаникът на Георги Гетов направи само два успешни опита, като и двата бяха шампионски – 6.58 и 6.87 м.

Отличие извоюва и лекоатлетката на Спартак (Плевен) Матилда Ангелова, която след шампионската си титла в скока на височина при младшата възраст, сега се окичи със среброто при по-големите. Матилда постигна 155 см.

Златната медалистка от мятането на диск – Рената Петкова, също се представи доста успешно и в другата си дисциплина, в която взе участие – тласкането на гюле. Лекоатлетката на АК „Георги Дъков“ (Плевен) беше много близо до спечелване на втората си титла, но само 2 см не и достигнаха, за да триумфира като шампионка. Състезателката на Галя Николова приключи надпреварата с резултат от 13.40 метра, а златото отиде при Анна Чипрянова от Тот атлет (Габрово).

В десетобоя за юноши бронзов медал спечели атлетът на Спринт (Червен бряг) Николай Петров, който завърши с 4 641 точки.

Равносметката от националния шампионат за старша възраст за плевенската атлетика е 7 медала – 2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови, а за червенобрежката школа – 2 медала, от които 1 сребърен и 1 бронзов.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...