Акценти
Начало / Любопитно / Поп певицата Люси Дяковска е родена на 2 април

Поп певицата Люси Дяковска е родена на 2 април

8ee774e1124d

Людмила Любомирова Дяковска е българска поп певица, родена на 2 април 1976 година в Плевен. Баща й е оперният певец Любомир Дяковски, майка й – пианистката Росица Дяковска, а дядо й – Иван Вълев, е един от най-известните фолклорни композитори и дългогодишен ръководител на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци.

Първата изява на сцена за Люси е на шестгодишна възраст в операта – заедно с баща ѝ. Веднага след това Люси решила, че иска да се занимава с класическо пеене. Когато на 14 години изпяла първата си самостоятелна песен пред публика, й станало ясно, че иска да покори света със своя собствена музика. След завършването си през 1995 г, Люси напуска България и заминава за Хамбург, Германия, за да учи в „Stage School of Dance & Drama“ (Специализирано училище за танци и драма). Пристига в Германия с 500 DM, почти не знае немски език. За да може да финансира следването си, тя работи в мюзикъла „Buddy“, в който получава ангажимент веднага след завършването си през 1997.

Своята звездна кариера Люси започва чрез кастинга за Popstars в Хамбург през август 2000 г. Сформира се групата „Ноу Ейнджълс“, заедно с още 4 певици, която за съвсем кратко време се превръща в най-известната попгрупа в Германия. В следващите три години Люси и не-ангелите постигат златен и платинен албум и печелят всички награди, давани от европейския музикален бизнес. Групата издава 5 албума, от които са продадени над 5 милиона копия. През 2001 и 2002 се организират турнета в цяла Германия, Австрия и Швейцария. През септември 2003 „Ноу Ейнджълс“ се разпада.

Въпреки препълненото си с ангажименти ежедневие покрай „Ноу Ейнджълс“, през 2002 Люси сключва договор за участие в мюзикъла „Котките“. Тя репетира всяка свободна минута и се представя блестящо в ролята си на нахалната котка „Rumpleteazer“ на сцената на Щутгартския SI-Centers.„

lusi_diakovska_1

Дебютът ѝ като авторка на песни започва с баладата „Stay“, която е включена в албума на групата „Now… Us!“. Първите си стъпки като продуцентка пък прави със самостоятелно написаната Uptempo-Nummer „Confession“, която е включена пък в третия албум „Pure“. Докато участва в мюзикъла „Buddy“, Люси пише и още една песен „Funky Dance“, която е включена като бонус трак към сингъла „All Cried Out“ от албума „When The Angels Swing“ реализирана като Big Band версия.

За да може и за в бъдеще да работи и продуцира самостоятелно, Люси създава своя продуцентска компания през октомври 2003 под името „Schmanky Records“ и купува собствено студио, в което може по всяко време свободно да се отдаде на своя музикален талант.

През 2004 Люси слиза за кратко от музикалната сцена и започва участие в мюзикъла „Jekyll & Hyde“. За по-дълго време се задържа в ролята на проститутката „Lucy Harris“ на сцената на Кьолнския музикален дом и се утвърждава с актьорски талант и глас. Въпреки това тя липсва на своите фенове, а поп сцената не е същата. През лятото Люси се завръща в своето студио и подготвя нови песни.

Когато питат Люси дали иска да изпълни водещата песен към кинофилма „Zwei Brüder“ („Двама братя“) на майстор-режисьора Жан-Жак Ано, тя взема бързо решение. Завладяна от историята на филма за две тигърчета-братя, Люси пише изпълнената с емоции и едновременно силна балада „Where“, която стартира заедно с филма през септември 2004.

През зимата на 2004 г. Люси продуцира коледен албум „Your Stars For Christmas“, в който е включена фолклорната коледна песен „The Wish“, чийто оригинал нейният дядо е написал за женски хор. Люси превежда английска версия, аранжира я и я продуцира самостоятелно. Българската група „Ку-ку бенд“ приема да изпълни песента.

В края на 2004 амбициозната певица влиза в „Trick-Studio“ заедно със своя Ко-продуцент Стефан Улман, за да работят над нейния първи самостоятелен албум. При записа на самостоятелно написаните и композирани песни, Люси работи с високо квалифицирани музиканти като Armin Rühl (Барабани), Alfred Kritzer (Пиано) и Stephan Ullmann (Китара), с помощта на които Албумът вижда бял свят.

Image_2338250_128

Първата песен „The Other Side“ и също така наречения албум на Lucylicious, като псевдоним на Люси и Групата, излизат на пазара в късното лято на 2005. Така Люси показа пред почитателите си една наистина „друга страна“ от себе си.

В началото на 2007 Люси, Санди, Надя и Йесика вземат решението да възстановят групата „Ноу Ейнджълс“ заради своите почитатели и фенове. Люси и нейните колежки съобщават официално своето завръщане с песента „Goodbye To Yesterday“, преди да издадат и своя албум „Destiny“ през април 2007.

В момента Люси живее в столицата на Германия – Берлин. През 2008 г. тя спомага и за издигането на кариерата на друг млад изпълнител , който все още не е популярен в България.

В края на 2007 година Люси е избрана за член на жури,определящо кандидати за певци в предаването на Иван Христов и Андрей Арнаудов Music Idol 2. През 2008 година тя, Санди, Надя и Джесика представят на сцената на Music Idol 2 отново събралата се група „Ноу Ейнджълс“. През юни с нейна, на Вили Казасян, Есил Дюран и Димитър Ковачев (Фънки) подкрепа България става свидетел на новия музикален идол Тома Здравков.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...