Акценти
Начало / Общество / Популярният формат „Тя в …” с първо събитие в Плевен

Популярният формат „Тя в …” с първо събитие в Плевен

Популярният формат „Тя в…“ ще проведе първата си в Плевен среща. Форматът е създаден през 2018 г. в Пловдив и идеята е да дава възможност на момичета и жени с различни истории и професии да споделят своите преживявания, препятствия, с които са се сблъскали, и успехите, които са постигнали. Целта е участниците в срещите да намират вдъхновение и приятелска подкрепяща среда в следването на своите стремежи.

На първото събитие „Тя в Плевен“ ще бъдат представени д-р Даниела Табакова – специалист образна диагностика и автор на стихосбирката “Другата Марлене” и Доротея Люцканова – вокален педагог, собственик на музикален център и преподавател по джаз и поп пеене в НУИ „Панайот Пипков”.

Събитието ще се проведе на 22 юли (сряда), от 18:30 в Кафе „Бордо“. То се организира изцяло на доброволчески принцип от Николайка Цонева, Петя Василева и Диана Тотинска и е с вход свободен.

Как е създаден форматът? През юни 2018 г. Марина Кисьова де Хеус, Елена Лулчева и Кирина Стоянова от Академия „Екатерина Каравелова“ решават да организират събитие, което дава възможност на две активни жени, които живеят в Пловдив и които не са толкова известни, да разкажат за себе си и дейността си. Наричат събитието „Тя в Пловдив“. Срещата се оказва толкова емоционална и въздействаща, че започва да се случва всеки месец, давайки дума всеки път на различни участнички. Две години по-късно „Тя в…“ обединява близо 20 доброволци, които редовно организират формата в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново и Сандански. 48 събития, организирани от доброволци в партньорство с местни заведения, галерии и популярни места за срещи, до момента са дали трибуна на 97 дами. За краткия период, в който съществува, „Тя в…” достига до близо 200 000 човека в национален мащаб, а екипът доброволци, живеещи в 6 различни града, получава номинация за Национална доброволческа инициатива на 2019 година.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...