Начало / Общество / Положителна оценка за АУГ- Долна Митрополия от командира на ВВС

Положителна оценка за АУГ- Долна Митрополия от командира на ВВС

Положителна оценка за резултатите от подготовката на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” даде командирът на Военновъздушните сили генерал–майор Цанко Стойков. Той присъства вчера на представянето на Анализ за дейността на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” през изминалата 2016 год., съобщават от пресцентъра на ВВС.

„Смятам, че личният състав и командването на учебната авиационна група са положили достатъчно усилия през 2016 година, за да се постигне изпълнение на планираните задачи. Това означава, че е налице едно добро и отговорно отношение към целия процес по подготовката на курсанти, летателен състав и обучението на военнослужещи за нуждите на ВВС, за което аз съм ви благодарен и смятам, че ще продължите по същия организиран и ефективен начин да изпълнявате задълженията си и през настоящата година”, е казал в изказването си генерал-майор Цанко Стойков..

В анализа са отчетени изпълнението на стотици летателни смени, налетени хиляди летателни часове и обучени десетки пилоти от ВВС и курсанти от НВУ „Васил Левски”.

В експозето си подполковник Ангел Николов – ВРИД Командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”, е подчертал, че изминалата година е била „ползотворна, изключително натоварена и динамична” и не са липсвали трудности и предизвикателства. „Вложените безрезервни усили от личния състав при изпълнението на поставените задачи, създадената добра организация, търсенето на рационални и гъвкави решения от командването на формированието, в съчетание с оказаната помощ от командването на Военновъздушните сили и 3 авиационна база, способстваха за постигане на високи резултати. Равносметката на извършеното през изминалата година доказва способностите на личния състав да се справя с отговорни и сложни задачи”, подчерта още подполк. Николов.

Снимка: Пресцентър ВВС

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...