Акценти
Начало / Общество / Половин година дълбока дупка дебне шофьорите в жк „Дружба”

Половин година дълбока дупка дебне шофьорите в жк „Дружба”

дупка в Дружба

Половин година дупка с дълбочина около 1,5 метра дебне шофьорите в жк „Дружба”, а от Община Плевен не предприемат никакви мерки за отстраняването й. Новообразуванието цъфна през декември 2013 година на пътното платно до шестата спирка на тролеи № 5 и № 8. Както е редно, добросъвестни граждани не спират да обозначават опасната находка с клонче, което трябва да предупреждава шофьорите и минувачите за нея.

дупка в Дружба

Каква е причината за появата на опасната дупка, не е ясно. Вероятно е шахта с нестандартна форма, на която е открадната решетката. Отворът е приблизително с квадратна форма и дължина на страната над 50 сантиметра – напълно достатъчна, за да пропадне качествено колелото на лек автомобил, например, или да се случат редица други неприятности. Пътната отсечка до колелото на тролеите, което е след една спирка, е с лоша видимост, но това не пречи именно там тийнейджъри да изследват максималните обозначения на километражите на автомобилите си.

дупка в Дружба

Пропадането обаче крие реална опасност и за пешеходци, тъй като е непосредствено до тролейбусната спирка. Районът, известен сред живущите в квартала като Момин геран, е вилна зона. Възрастни хора ежедневно пътуват от града до вилите си и обратно и слизат точно на тази спирка. И едно невнимание от тяхна страна би било фатално.

Репортерско проверка показа, че опасната дупка вече 6-ти месец е на мястото си, а изгледи за отстраняването й на този етап няма.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...