Акценти
Начало / Общество / Полиция и Жандармерия със съвместни мерки за опазване на реколтата от кражби

Полиция и Жандармерия със съвместни мерки за опазване на реколтата от кражби

Полиция и жандармерия в област Плевен са предприели мерки за опазване на селскостопанската реколта от посегателства. В охраната ще участват полицаи, жандармеристи и пожарникари в смесени и самостоятелни патрули, информира днес началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Плевен комисар Младен Михайлов. В изпълнението на задачата са проведени срещи с представители на частни охранителни фирми, осъществяващи дейност в този отрасъл, за засилване на тяхната бдителност и уточняване на реда за обмен на информация. С ръководители на земеделски кооперации и кметовете по места е уточнена организацията за охрана на складови бази за съхранение на селскостопанска продукция. Проведени са инструктажи на назначените полски пазачи за координиране начините на взаимодействие.

В активния селскостопански сезон периодично ще се провеждат специализирани операции за проверка на транспортни средства, превозващи продукция. Специално внимание ще се обръща на извънгабаритната селскостопанска техника и прикачения към нея инвентар. Постоянен акцент в проверките ще бъде и укрепването на товарите с оглед да не се изсипват върху платното за движение и да се създават предпоставки за пътни произшествия.

В районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция ще има засилено полицейско присъствие.

Комисар Михайлов подчерта, че полицията поддържа ежедневни контакти с охраната на земеделските площи и има ежедневни наряди от екипи на Полиция и Жандармерия. Анализира се информация за лица, които евентуално биха могли да извършат престъпление и се извършва наблюдение над тях.

Основно вниманието ни ще бъде насочено към защита на продукцията на дребните производители, защото те са най-уязвими от престъпно посегателство, подчерта директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Красимир Начев.

пожарните служби по места. Старши комисар Начев поясни, че усилията са насочени към защита на възрастните хора, защото най-често обикновените стопани са потърпевши от кражби.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...