Акценти
Начало / Общество / Полицията с мерки за реда в районите на Бачковския и Рилския манастир за празника Успение Богородично

Полицията с мерки за реда в районите на Бачковския и Рилския манастир за празника Успение Богородично

Предприети са мерки за осигуряване на безопасността на движението  и сигурността по време на предстоящото честване на църковния празник св.Успение Богородично, съобщават от МВР. Предвид очаквания интензивен пътникопоток, в периода 13-15 август В ОДМВР – Пловдив е създадена необходимата организация, като са ангажирани максимален брой полицейски екипи за подпомагане на трафика и недопускане образуването на автомобилни колони чрез регулиране и насочване на моторните превозни средства за паркиране на определените места в района на Бачковския манастир. Превантивни мерки са взети и за гарантиране на обществения ред и опазване имуществото и сигурността на посетителите в светата обител.

Засилен трафик се очаква и в посока Рилския манастир. ОДМВР-Кюстендил призовава гражданите да спазват правилата за движение, да не спират в активната пътна лента и да спазват указанията на служителите. Движението по пътя към Рилския манастир е сигнализирано, спрени са ремонтните дейности, ще се регулира и от пътни полицаи. В района на манастира ще има засилено полицейско присъствие. При възникване на проблем гражданите могат да се обаждат на тел. 112 или да се обръщат към полицаите в района на манастира. Полицията припомня да не се палят огньове, за да не се причиняват пожари, както и гостите за празника да не оставят в паркираните автомобили документи и ценности.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...