Акценти
Начало / Общество / Полицията създаде условия за нормалното приключване на изборите в Плевен

Полицията създаде условия за нормалното приключване на изборите в Плевен

избори

Полицията в Плевен е създала условия за нормалното протичане на мероприятията по предаване на книжата и материалите след приключване на изборите за български представители в Европейския парламент 2014 година на територията на 15 многомандатен избирателен район, информират от пресцентъра на ОД на МВР. Създадена е организация при съпровождане и охрана на транспорта с бюлетините до местата за съхранение и предаване на секционните избирателни комисии (СИК) и от секционните и районни избирателни комисии (РИК) до ЦИК.
Разработени са маршрути за транспортиране на бюлетините от сградата на Областна администрация – Плевен до местните администрации, СИК, както и последващото транспортиране на протоколите и изборните книжа от СИК до РИК и ЦИК.
Проведени са работни срещи с представители на общините на територията на Област – Плевен и са обсъдени въпросите, касаещи създаване на временна организация на пътното движението и освобождаване на райони около сградите, където се помещават СИК, РИК и ЦИК от паркирани МПС.
В деня преди и при произвеждане на изборите ще бъде осигурено непрекъснато присъствие на автоконтрольори за недопускане на паркиране на МПС в посочените зони.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...