Начало / Общество / Полицията започна акция за опазване на децата на пътя през ваканцията

Полицията започна акция за опазване на децата на пътя през ваканцията

Традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” започна полицията в цялата страна. Целта е да се ограничат причините и условията за настъпването на пътни произшествия с участието на подрастващите по време на летните месеци, както и ограничаване на броя на пътните инциденти. В Плевен вниманието е насочено към планираните ученически празненства и официалното закриване на учебната година в различните възрастови групи. По време на тези прояви ще бъде засилено полицейското присъствие в районите на учебните заведения и местата за празнуване. Съвместно с Регионалното управление на образованието и териториалните структури на ИА „Автомобилна администрация“  – Плевен ще бъде осъществяван специален контрол за сигурността на децата, които участват в организирани екскурзии. Младши полицейските и полицейските инспектори имат задача да направят разпореждания на собствениците на мотопеди в малките населени места да не предоставят тези МПС на малолетни и непълнолетни.

Контролът ще бъде постоянен през цялата ваканция. От Пътна полиция призовават гражданите, ако станат свидетели на неправомерно поведение на деца на пътя, да сигнализират на тел.112.

Статистиката за 2017 година показва, че при тежки пътни инциденти са загинали 36 и са ранени 1 110 деца. През месеците юни, юли, август и септември на 2017 година броят на загиналите деца е 21 /17 момчета и 4 момичета/ или 58.33% от загиналите през годината 36 деца. Броят на ранените през летните месеци деца е 509 или 45.86% от всички ранени през годината  деца.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...