Акценти
Начало / Крими / Полицията в Плевен задържа мъж, съзнателно попречил при при разследване на катастрофа с пострадали

Полицията в Плевен задържа мъж, съзнателно попречил при при разследване на катастрофа с пострадали

На 1 декември 2016 година в 19:11 часа в ОДМВР – Плевен постъпва сигнал за пътно-транспортно произшествие с пострадали в Плевен на улица „Сторгозия“ – кръгова връзка. На място е изпратен полицейски екип от Второ РУ – Плевен, който запазва района. Установява се, че в участъка на кръстовището, образувано от улиците „Цар Самуил“, „Сторгозия“ „Дойран“, „Васил Левски“ и „София“ лек автомобил „Волво“, със софийска регистрация, движещ се в посока от село Ясен към центъра на Плевен, е изгубил контрол над управлението. Водачът не е могъл да спре и е ударил в задната част, спрелия пред него лек автомобил „Рено Клио“, с кюстендилска регистрация. При удара „Рено Клио“ се е врязъл в задната част на спрял на кръгова връзка тролейбус „Шкода“, превозващ пътници, съобщават от МВР Плевен. Междувременно пристигат още два полицейски автомобила, две линейки с екипи на Спешна помощ – Плевен и специализиран автомобил на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен за оказване съдействие.

Пострадалите граждани – водачката на „Рено Клио“ и две деца, пътници в колата, както и водачът на „Волво“, са транспортирани в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен за медицински прегледи. Най-сериозно е пострадала пътничка, возеща се на предната седалка в лек автомобил „Рено“. Тя е получила средна телесна повреда.

На местопроизшествието пристига мъж, който паркира автомобил „Волво“ в зоната на полицейската охрана и възпрепятства извършването на процесуално-следствените действия. Спира в зоната, запазена с коноси и триъгълници, в която ясно се вижда спирачния път на единия от автомобилите, участници в ПТП. Полицаи от Второ РУ Плевен разпореждат на нарушителя да напусне местопроизшествието като отстрани автомобила си. Същият отказва да изпълни полицейското разпореждане и проявява агресия спрямо полицейските служители като ги нарича с обидни думи. Поради това е задръжан и е отведен във Второ РУ за снемане на обяснения. Установена е самоличността му – 26-годишен от село Ясен. Оказало се, че е роднина на водача, предизвикал ПТП. При проверка е изяснено, че е известен на МВР за причиняване на средна телесна повреда. Съставен му е акт по Закона за МВР. При обработка на документите му контролните органи, служители от Второ РУ установяват, че автомобилът, с който се придвижва – „Волво“, с испанска регистрация, е обявен за издирване по Шенгенска информационна система. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и след изясняване на случая е освободен.  Материалите са докладвани на прокурор.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...