Акценти
Начало / Крими / Полицаи спасиха възрастни хора от телефонни измамници

Полицаи спасиха възрастни хора от телефонни измамници

На 29 септември на тел. 112 е постъпил сигнал, че телефонни измамници са измъкнали 1 010 лв. от възрастно семейство в Коиловци. Измамниците се обадили на домашния телефон на семейството и случайно попаднали на 82-годишната съпруга. Пред нея те се представили за лекари, които ще извършат ваксинация на племенницата и поискали голяма сума пари за закупуване на ваксината. В краткия разговор измамниците обяснили, че трябва да им бъдат предадени всички пари, които семейството има, колкото и да са те. Възрастните успeли да съберат сумата от 1 010 лева, която предали на уговорена среща в центъра на село Коиловци на непознатите. В последствие жената разбрала, че е измамена и се обърнала за помощ към намиращи се наблизо младежи. Те веднага се обадили на тел.112.

След организираните незабавни действия на полицията, извършителите са задържани. Те се придвижвали с таксиметров лек автомобил «Пежо» съ софийска регистрация. От извършената проверка е изяснена самоличността на мъжете – 42-годишен и 53-годишен, и двамата столичани, с криминални прояви, но неосъждани. Пликът с банкнотите е намерен в 53-годишния измамник. Парите са описани в протокол – една банкнота от 10 лева, а останалите по 50 лева. Извършителите са задържани за 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...