Акценти
Начало / Общество / Ползотворно посещение на плевенчанина Йордан Христов в Казан

Ползотворно посещение на плевенчанина Йордан Христов в Казан

Изследване на българските корени на Велика или Волжка Болгария и как разделянето на братята – синове на хан Кубрат, е дало исторически възможността за създаването на днешна Евразия. Една наглед проста теория за развитието на Света днес дава друга отправна точка за сътрудничество извън пределите на Европа – чисто историческата и кръвна връзка. Върху този и други исторически факти наблегнаха в своите разсъждения екип от млади анализатори и политически лидери в своята работа по време на посещението си в Татарстанската столица Казан. С посещението си в селището Болгар и интересния музей на Болгарската култура, участниците се докоснаха до историческото начало на Българската цивилизация от времето преди Христа.

” Това е изключително важно да се казва на младите хора днес по света, че България е една от най-старите държави и партньорството между всички тези народи, където има смесена кръв с българската е естествено, лесно и разбираемо. Велика Евразия се явява естествен партньор на днешна България, колкото и да се иска на някои днешни съвременници това да бяха народите отвъд океана”, каза плевенчанинът Йордан Христов.

 Друг важен елемент в обучението е бил интеграционният процес в Евразийският съюз, който отваря пазари чак до днешна Южна Корея.

С посещение в Българския ислямски университет и Университета за IT Иннополис, бяха създадени контакти за младежи от България, които имат интерес да продължат образованието си в Русия. Проведена е била и кръгла маса с представители на Евразийската банка, Института по международни отношения.

По време на посещението си, участниците са посетили „Парада на победата” на 9 май.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...