Акценти
Начало / Общество / Поледицата затрудни движението на тролеите в Плевен

Поледицата затрудни движението на тролеите в Плевен

Поледицата в Плевен създаде проблем с придвижването на тролеите в града. Сигнал за това бе подаден от наши читатели, но информацията потвърди и управителят на „Тролейбусен транспорт” – Плевен инж. Ангел Несторов.
Коментарите относно движението на тролейбусите в сутришните часове са за изнервени пътници и шофьори, дълго чакане по спирките и периодично спиране на превозните средства за преминаване от ток на дизел. Всичко това е довело да задръствания в града, твърдят пътуващите.
Наистина леденият дъжд е затруднил движението по контактната мрежа и се е наложило новите тролеи да се придвижват периодично на дизел. По думите на инж. Несторов проблемите са били моментни и вече са отстранени, така че няма проблем с извозването на граджданите. Единствено в промишлената зона по линия номер 6 тролеите се движат изключително на дизел, тъй като движението по този маршрут е слабо и контактната мрежа не може да се размрази. Той допълни, че се работи за отстраняването на проблемите, които лошите метеорологични условия предизвикаха.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...