Акценти
Начало / Общество / Поклонение по повод Деня на победата организираха от ПП „Зора” – Плевен

Поклонение по повод Деня на победата организираха от ПП „Зора” – Плевен

Както всяка година на 9 май, когато отбелязваме Деня на победата, от ПП „Зора” – Плевен организираха поклонение пред могилата на четиримата  руски летци и разузнавачи, загинали за свободата на България, намираща се в Горноплевенските гробища.  Да почетат паметта на загиналите и да отбележат Деня на победата дойдоха представители на леви и патриотични организации в Плевен. Участваха  ПП“Нова зора“, БСП, ПП“Българска пролет“, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Партия на българските комунисти, ПП“Подем“, Сдружение „Артелиристи – ген.Владимир Вазов, Българо-руски клуб „Дружба“, Клуб „Възход”.

„Днес правдата изисква да изразим като народ ясното си отношение към Деня на победата – 9 май, към антифашисткия принос на България, към позиционирането на България на самата фронтова линия срещу Русия”, отбеляза в приветственото си слово Евгения Иванова от ПП „Зора” – Плевен.

 

Отец Христо отслужи панихида  пред реставрираните през 2011 г. от ПП „Зора” паметници на четиримата руски войни.

По-късно представителите на левите и патриотични организации преминаха в Безсмъртен полк пред братската могила в центъра на Плевен, за да почетат паметта на загиналите български антифашисти Коста Златарев, Цветан Спасов, Бочо Станчев, Митка Гръбчева,Й орданка Чанкова, Христо Смирненски, Н.Й.Вапцаров и много други герои. С техни портрети в ръце участниците напомниха, че нищо не е забравено и никой не е забравен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...